Pyydän hartaasti teitä noudattamaan kyseisiä sääntöjä ja ohjeita, kiitos =)  

♥ : Ellu

 

Säännöt:

-Asiallinen käytös

-Ilmoita poikkeuksista

-Ole aktiivinen

-Älä esitä jotakuta muuta

-Tärkein sääntö: Pidä hauskaa! =)

 

Ohjeet:

 

Hoitaminen:

Ensimmäiseksi täytyy liittyä, eli valitse nimimerkkisi, kao, nukke, huone ja viiva&tarra. Käy ilmoittamassa vieraskirjat -> hoitoviekku, jolloin ylläpitäjä todennäköisesti hyväksyy ja lisää sinut hoitajiin vähän ajan päästä. Hoitaminen onnistuu, kun vain kirjoitat tarinoita hoitoviekkuun, missä täytyy esiintyä sinä itse ja kaosi. Mitä pidempi tarina, sitä enemmän tienaat rahaa =)

 

Raha:

Hoitolan rahat ovat normaaleja ja kirkkaita helmiä. Niitä ansaitsee hoitotarinoilla ja kao ansaitsee työpaikalla myös rahaa. Pitkästä ja huolellisesta tarinasta voi saada jopa 12 helmeä.  Rahalla voit ostaa tavaroita ja ruokaa, mutta myös voi tulla tapahtumia, joihin voi osallistua (esim. arpajaiset). Harrastukset ja matkailu maksaa jonkinverran.

                                                                                          oyster-with-pearl-md.png

 

Kaot:

Kao kasvaa eli ikääntyy hoidon myötä. Tässä kaojen ikäkaavio:

nimet%C3%B6n-normal.jpg

Yksi kaojen vuosi vastaa ihmisten kuukautta, eli kao saavuttaa vuoden iän kuukaudessa. Muista kirjoittaa kaon oppimisista tarinoihin! Poikkeus juuri liittyneille, että ensimmäinen kao adoptoidaan tämän ollessa 9 vuotta. Muut kaot ovat yleensä syntymästään asti hoitajan helmassa =)

Vauva ♥ Tarvitsee hoitajaa eniten ja on riippuvainen rakkaudesta. Oppii mm. jokeltamaan, kuuntelemaan, koskettamaan, pitämään asioita ja ryömiä.

Taapero ♥ Täytyy pitää paljon silmällä, koska uteliaisuus voittaa pienen turvallisuuden. Heti täytettyään 3 vuotta hoitajan täytyy ilmoittaa kao hoitoviekun kautta päiväkotiin. Taaperokao oppii mm. puhumaan,  konttaamaan, taputtamaan ja nousemaan seisomaan.

Lapsi ♥ Leikkii kavereiden kanssa ja kaon mielikuvitus on vilkkaimmillaan, mutta tarvitsee hoitajan apua. Kaon kasvu on nopeimmillaan ja hoitajan täytyy ilmoittaa pallero kouluun hoitoviekun kautta. Oppii mm. kävelemään, lukemaan, laskemaan, kirjoittamaan ja syömään itse.

Teini ♥ Kaon mieliala vaihtelee hurjasti, joten hoitajan on syytä ymmärtää tämän tahtoa. Viettää itsensä kanssa aikaa ja viihtyy harrastuksensa parissa (jos on). Haluaa monia tavaroita hinnasta piittaamatta ja käy samaa lapsuudenajan koulua. Oppii mm. rakastumaan, kunnioittamaan hoitajaa ja miettimään tulevaisuutta (esim. haluaako vauvan vai varakkaaksi).

Aikuinen ♥ Osaa toimia itse kaikissa asioissa ja viettää mielellään aikaa hoitajansa kanssa. Opittavaa on vielä paljon, mutta ne ovat pieniä asioita. Hoitajan kannattaa katsoa, että kaolla on työpaikka, koska tämä voi siten hoitotarinoiden lisäksi saada rahaa.

Vanhus ♥ Arvokas ja kunnioitettava eläkeläinen, joka tarvitsee joissain asioissa hoitajan apua. Puhuu vanhoista ajoista mielellään ja on oppinut elämänsä kokonaan. Terveellinen elämäntapa on kaolle tärkeää tässä vaiheessa (esim. ulkoilu).

 

Pariutuminen:

Kun kao on aikuinen, niin hän voi saada vauvan toisen kaon kanssa. Laita hoitoviekkuun ylläpitäjälle viesti, että ketkä kaot paritetaan. Sen voi tehdä vain 1x/per kao. Tehtyäsi ilmoituksen hoitoviekkuun, niin ylläpitäjä hetimmiten lisää paritetun kaon hoitajan kaappiin kaonmunan, joka kuoriutuu hoitotarinasta, missä esiintyy kyseinen muna ja isä/äitikao. Kun pikkuinen kao on kuoriutunut, niin hoitaja keksii tälle nimen ja etsii sopivan luonnepullon. Vauvakaon voi luovuttaa kaot osioon tai sen voi pitää itsellään. Huom! Sinun täytyy omistaa kehto, tuttipullo, maitoa ja lelu, jotta voit parittaa kaon.